'Geen nieuwe onderhandelingen bij neen-stem'

©Lieven Van Assche

De regering-Van Rompuy is niet van plan opnieuw rond tafel te zitten met BNP Paribas en Fortis-holding als de aandeelhouders volgende week tijdens de algemene vergadering van Fortis neen stemmen. Dat verklaarde premier Herman Van Rompuy (CD&V)tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

(tijd) - Volgende week dinsdag moeten de Fortis-aandeelhouders zich uitspreken over de overname van Fortis Bank door BNP Paribas. Van Rompuy heeft alvast een boodschap voor de aandeelhouders en de groeperingen die daarrond circuleren. 'Ofwel keuren de aandeelhouders de overname goed, ofwel kiezen ze voor een standalone. In dat laatste geval komt Fortis Bank voor een aantal jaren in handen van de overheid.' Tegelijk waarschuwde hij dat er 'in geen geval nieuwe onderhandelingen komen met BNP Paribas en Fortis Holding'.

'Het Plan-B waarvan in de pers sprake is, is geen optie voor de regering', verklaarde hij. Daarmee kraakt hij het plan van Modrikamen en andere vertegenwoordigers van aandeelhouders dat eerder deze week werd voorgsteld. 'Ik ben het niet eens met diegene die doen alsof de formule van een zelfstandig Fortis Bank geen eerlijke kans heeft gekregen', vervolgde hij. 

Volgens Van Rompuy hebben de regeringsleden bij de afweging van de argumenten pro en contra 'in eer en geweten gekozen' voor de overname door BNP Paribas. Ik vertrouw erop dat de aandeelhouders de goede keuze zullen maken. BNP Paribas is de beste optie voor de spaarders, de klanten en de belastingbetaler', besloot hij.

Pieter Blomme

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud