Gemeenten, Suez en Arco gaan voor overname Indaver

Een consortium rond de Gemeentelijke Holding, Arco en Suez Environnement brengt een bod uit op het afvalbedrijf Indaver. Mogelijk behoort ook de investeringsmaatschappij GIMV bij die groep. De afvalbedrijven AVR en Shanks lieten eerder al hun interesse blijken. Ondertussen zou al een eerste selectie zijn doorgevoerd.

(tijd) De Vlaamse regering zette begin dit jaar haar meerderheidsbelang (54,2%) in het milieubedrijf Indaver in de etalage. Ze wil evenwel, samen met enkele industriële aandeelhouders, een minderheidsbelang van minstens 25 procent aanhouden in de onderneming. De verkoop kan naar verluidt enkele honderden miljoenen euro's opbrengen. Hij moet voor het einde van het jaar afgerond worden.

De verkoopprocedure loopt al een tijdje en een groot aantal overnamekandidaten zou zich gemeld hebben bij Bank Degroof, de zakenbank die het verkoopproces begeleidt.

Het Nederlandse AVR en het Britse Shanks maakten hun interesse openlijk bekend. De Franse groepen Veolia en Séché zouden ook een bod ingediend hebben. Volgens onze informatie legde nu ook een consortium rond de Gemeentelijke Holding, Arco en Suez Environnement - een zusterbedrijf van de Indaver-aandeelhouder Electrabel - een voorstel op tafel. De investeringsmaatschappij GIMV zou ook bij die groep horen. Niemand wou gisteren commentaar geven. De eerste schifting zou enkele dagen geleden gebeurd zijn. Welke partijen op de shortlist staan, is voorlopig onduidelijk.

De interesse van de Gemeentelijke Holding en van Arco, de financiële poot van het ACW, kan op het eerste gezicht bizar lijken maar is vrij logisch. Beide holdings zijn belangrijke aandeelhouders van Dexia en dus sterk afhankelijk van de dividendenstroom van de bankgroep. Zij hebben al vaker laten blijken dat ze hun portefeuille wilden diversifiëren naar de energie-, de water- en de milieusector.

Ruim twee jaar geleden werd Indaver voor het eerst in de etalage gezet, maar die procedure werd stopgezet. Suez Environnement (het voormalige Sita), Veolia Environnement en het Britse Shanks waren toen de geïnteresseerde partijen.

MS/VDB

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud