'Generatiepact wordt menselijker'

Het ontwerp van interprofessioneel akkoord vult ook enkele witte vlekken in van het generatiepact, bijvoorbeeld omtrent zware beroepen en gelijkgestelde periodes. "Het generatiepact wordt menselijker", aldus ACV-voorzitter Luc Cortebeeck hierover.

(belga) De teksten over het generatiepact in het ontwerp zijn enorm technisch, zo erkennen alle sociale partners.

Inzake tijdskrediet zegt het ontwerp onder meer dat werknemers ouder dan 55 jaar die een 1/5 loopbaanvermindering uitoefenen of aangevraagd hebben, niet in aanmerking komen voor de berekening van de 5 pct-drempel in bedrijven voor de tijdskredieten.

Inzake gelijkgestelde dagen stelt het ontwerp voor om -voor toelating op brugpensioen op 58 jaar- de twee bestaande 'potten' van 3 jaar te vervangen door één 'pot' van 6 jaar gelijkstellingen. Voor toelating op brugpensioen op 60 jaar geldt dit ook, maar komen daar nog eens 2 jaar gelijkstellingen bij.

Voor zware beroepen werden, naast lange loopbanen en wisselende ploegen, nog drie bijkomende mogelijkheden uitgewerkt. Zo kunnen personen na een loopbaan van 40 effectief gewerkte jaren ook op een leeftijd van 56 jaar met brugpensioen. Ook voor wie ernstige lichamelijke problemen heeft als gevolg van zijn beroep is er een regeling. En tenslotte is er een regeling voor werknemers die 's nachts werken.

Door de afspraken is volgens Cortebeeck het generatiepact "menselijker geworden". "Het generatiepact is niet weg, maar er is een overgang. Mensen die deeltijds werken kunnen een brug maken, idem voor de zware beroepen", aldus de ACV-voorzitter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud