Advertentie

Gents stadspersoneel staakt opnieuw

Vijfhonderdzesentachtig mensen van het Gentse stadspersoneel zijn ook maandag niet aan het werk gegaan, iets minder dan de 619 van vrijdag. Bij de dienst kinderopvang (DKO) staakt ongeveer 70 procent, bij het schoonmaakpersoneel bijna 40 procent.

(belga) - Bij het schoonmaakpersoneel zijn maandag 113 van de 288 werknemers niet aan het werk gegaan, zowat tien procent minder dan vrijdag. Bij de DKO werken 249 van de 359 personeelsleden niet, wat ongeveer evenveel is als vrijdag. Van de 24 crèches zijn er maandag 8 open, van de 42 instellingen voor buitenschoolse opvang zijn dat er 13, zegt schepen van Onderwijs Rudy Coddens, die hier nog steeds weinig begrip voor kan opbrengen.

"Ik heb de indruk dat men, na de vele negatieve reacties van de ouders, het geweer van schouder heeft veranderd om de acties aanvaardbaar te maken", aldus Coddens. Volgens hem geeft een grote groep binnen de DKO wel aan dat ze enkel meedoen met de staking omdat ze vrezen anders met een overcapaciteit te zitten.

Werkdruk

Coddens erkent de klachten rond de werkdruk, maar daar wordt aan gewerkt, stelt hij. "In januari hebben 120 mensen met een contract van bepaalde duur er één van onbepaalde duur gekregen. We gaan ook 30 extra begeleidsters aanwerven om constant zwangerschappen bij het personeel op te vangen, en de examens om vast benoemd te worden, lopen nu af. Bovendien hebben we in mei beloofd binnen een spoedperiode zeven extra mensen aan te werven, en dat is ons ook gelukt."

Ook schepen van Personeelsbeleid Fatma Pehlivan stelt zich onwrikbaar op. "De vakbonden stellen een vraag die niet relevant is, want we passen de regels toe en doen er nog 50 procent bij. Ik wil een logisch beleid voeren naar al mijn personeelsleden toe, en hen allemaal op een gelijke manier compenseren".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud