"Gewone" Vlamingen zamelen jaarlijks tot 68 miljoen in voor Zuiden

Steeds meer "gewone" Vlamingen engageren zich voor het Zuiden. Jaarlijks worden met ongeveer 1.100 initiatieven van scholen, bedrijven of vriendengroepen 47 tot 68 miljoen euro ingezameld voor ontwikkelingssamenwerking. Dat heeft het Hoger Instituut voor de Arbeid berekend in opdracht van Vlaams minister van Ontwikkelingssamenwerking Geert Bourgeois.

(belga) Organisaties die rechtstreeks niets te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking, houden zich toch steeds meer bezig met de Noord-Zuid-problematiek. Organisaties van de zogenaamde "vierde pijler" zoals scholen, bedrijven en vriendengroepen zijn goed voor minimaal 1.100 initiatieven met zowat 25.000 tot 60.000 vrijwillige geëngageerde medewerkers.

"Het onderzoek toont aan dat steeds meer mensen in hun dagelijkse bezigheden steeds meer bezig zijn met de Noord-Zuid-problematiek", aldus minister Bourgeois. "Dit is het beste bewijs dat er geen sprake is van donormoeheid. Ik wil deze initiatieven graag ondersteunen om zich te professionaliseren met behulp van netwerking en vorming."

Bourgeois heeft zaterdag een eerste conferentie over deze vierde pijler georganiseerd in Antwerpen. In het Provinciehuis konden de ruim tweehonderd vierdepijlerspelers ervaringen met elkaar uitwisselen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud