Greenpeace lanceert affichecampagne voor groene stroom

"Vuile energie verpest het klimaat. Kies groene stroom". Dat is de slogan die de milieuorganisatie Greenpeace heeft gekozen voor haar affichecampagne die morgen/maandag start.

(BELGA) De campagne wil consumenten oproepen om over te schakelen op groene stroom en energie te besparen. Dat meldt Greenpeace zondag in een persbericht.

Dat de campagne precies maandag van start gaat, is geen toeval. Op die dag begint de twaalfde klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Nairobi in Kenia. "Deze conferentie zal beslissend zijn voor het toekomstig internationaal klimaatbeleid", meldt Greenpeace. De organisatie voegt er aan toe dat niet alleen beleidsmakers, maar ook individuele gebruikers werk moeten maken van een beter klimaat.

Om consumenten te helpen bij de keuze voor een leverancier van groene stroom, heeft Greenpeace de gids "Het is jouw energie, het is haar toekomst" uitgegeven.

De gids is gratis te verkrijgen en is ook terug te vinden op de website van de milieuorganisatie. In de gids staan alle elektriciteitsleveranciers vermeld die groene stroom aanbieden.Greenpeace laat nog weten dat overschakelen op groene stroom alleen niet voldoende is; de Belgen moeten ook zuiniger met energie leren omgaan.

De milieuorganisatie vraagt aan de bevoegde ministers die aan de klimaatconferentie van de VN deelnemen, om te pleiten voor concrete maatregelen op het vlak van emissiereductie, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

De gids met leveranciers van groene energie is te vinden op www.greenpeace.org/groenestroom

Photo Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud