Advertentie

Groen! kan hype rond groene economie niet verzilveren

©BELGA

De verkiezingen waren een ontgoocheling voor oppositiepartij Groen! De partij had gehoopt op 10 procent, maar het is slechts 6,7 procent geworden, iets minder dan in 2004.Toch lijkt het erop dat Groen! een zetel wint in het Vlaams Parlement.

(tijd) - Hier en daar - zoals in het kanton Gent en Leuven - sleepte Groen! meer dan 10 procent van de stemmen in de wacht. Maar globaal is het resultaat teleurstellend. De 'big bang' waarop was gehoopt, kwam er niet.

De verwachtingen waren allicht te hoog gespannen. In de laatste peilingen piekte Groen! zelfs tot 9,2 procent.

Groen! ging naar de kiezer met allemaal nieuwe lijsttrekkers, behalve partijvoorzitster Mieke Vogels in Antwerpen. De 'groene economie', de slogan van Groen!, was alom aanwezig in de verkiezingscampagne, ook bij andere partijen. Groen! had gehoopt dat de kiezer zou kiezen voor het 'origineel', maar dat lijkt niet uit te komen.

'Het is duidelijk, we hadden op 10 procent gehoopt, maar het zal voor een volgende verkiezing zijn', aldus ondervoorzitter Wouter Van Besien. 'Met zo'n resultaat, kiezen we opnieuw voor een oppositiekuur en dat gaan we beter proberen doen dan totnogtoe', aldus partijvoorzitster Mieke Vogels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud