Groen! niet te spreken over voorstel Magnette

Tinne Van der Straeten van Groen!

Groen! heeft zware kritiek op het voorstel van minister Magnette om de oudste kerncentrales langer open te houden. 'Vandaag keert de regering terug naar het verleden in plaats van te kiezen voor de toekomst. Ons land is op één vlak alvast innovatief. Nergens in de wereld staan zo'n oude kerncentrales als in België', zegt kamerlid Tinne Van der Straeten.

(belga) - 'De waarheid is dat de regering al een tijdje bezig is met het opzettten van een koehandel tussen de regering en Electrabel. In ruil voor een paar schamele stuivers voor de begroting zal Electrabel zo zijn monopolie en winsten veilig kunnen stellen', reageert Van der Straeten.

'Door deze beslissing wordt het monopolie van Electrabel in stand gehouden. Er komt geen plaats voor nieuwe spelers, geen plaats voor andere groene energie. De winsten van Electrabel worden veilig gesteld. De nucleaire rente wordt berekend op zo'n 2 miljard euro per jaar. Centen die dus allemaal naar Frankrijk vloeien. De champagnekurken zullen hard knallen in Frankrijk', zegt het groene Kamerlid.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud