Groen! pleit voor drooglegging Vlaams Blok

(belga) - Groen!-voorzitster Vera Dua wil dat het Vlaams Parlement een signaal geeft na de definitieve veroordeling van het Vlaams Blok. Dat zei ze woensdag in een reactie op de uitspraak van Vlaams parlementsvoorzitter Norbert De Batselier (sp.a). Die is er niet voor gewonnen om de dotatie van het Blok af te nemen omdat hij de strijd tegen het Blok met politieke argumenten wil voeren.

Dua wijst erop dat het reglement van het parlement bepaalt dat de dotatie kan worden afgenomen van een partij die wegens racisme is veroordeeld. Die reglementswijziging kwam er met het Vlaams Blok-proces in het achterhoofd en is enkele jaren geleden met een ruime meerderheid goedgekeurd, aldus de voorzitster van Groen!, die in het Vlaams Parlement zetelt.

Het reglement moet worden toegepast, zo zei Dua aan het persagentschap Belga. Met de nakende oprichting van een opvolger voor het Vlaams Blok in het achterhoofd moet er volgens de Groen!-voorzitster desnoods een retro-actieve sanctie worden gegeven voor de feiten uit het verleden. Het is aan de juridische dienst van het parlement om dat te bekijken.

Dua denkt bijvoorbeeld aan de teruggave van een dotatie die werd gegeven. Alleszins moet het Vlaams Parlement volgens Dua minstens een signaal geven na de definitieve veroordeling van het Vlaams Blok. Groen! zal de kwestie ter sprake brengen op het bureau van het parlement.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud