Groen! start campagne tegen Lange Wapper

©BELGA

Groen! start volgende week een campagne tegen de Lange Wapperbrug in Antwerpen. De partij wil de Antwerpenaren overtuigen om in oktober te kiezen voor een alternatief tracé via een tunnel. Voorzitster Mieke Vogels zei dat zondag op het jaarlijkse zomerweekend van Groen! in Nieuwpoort.

(belga) - Groen! start volgende week een campagne tegen de omstreden Lange Wapperbrug in Antwerpen. Die moet als onderdeel van de Oosterweelverbinding de Antwerpse ring rond maken. In oktober kunnen de Antwerpenaars zich erover uitspreken in een referendum.

Groen! wil nu de mensen overtuigen om voor het tunnelalternatief te stemmen, zei voorzitster Mieke Vogels zondag op het zomerweekend van de partij. Vogels keek op de partijbijeenkomst in Nieuwpoort vooruit naar het politieke najaar. Het dossier van de Lange Wapper zal daarin ongetwijfeld een prominente plaats innemen.

Groen! staat achter de organisaties die tegen de plannen van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) zijn en een referendum over de kwestie afdwongen. 'Het Lange Wapperdossier toont de kracht van het verzet tegen de arrogantie van de macht', zei Vogels.

Begroting

De Groen!-voorzitster kwam ook terug op de moeilijke budgettaire situatie waarmee de regeringen kampen. Er zal bespaard moeten worden, maar dat mag niet gebeuren op de kap van de zwakken in de samenleving, waarschuwde Vogels. 'Het is hoog tijd voor een nieuwe inkomensherverdeling', zei Vogels. Het was een van de laatste toespraken die Vogels geeft. Op 3 oktober geeft Vogels de voorzittershamer door aan 'de volgende generatie'. In november kiezen de groenen een nieuwe voorzitter.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud