Groen! wil geen nieuwe fiscale amnestie

(belga) - Groen! reageert verontwaardigd op het voornemen van paars 'om een operatie 'fiscale amnestie' door te voeren'. Dat stelt partijvoorzitster Vera Dua.

De regering geeft volgens haar de boodschap dat frauderen gerust kan. 'Later kan de fraudeur het dan toch op een akkoordje gooien met de fiscus (...) De ethiek is bij deze regering volledig zoek', aldus Dua.

Volgens minister van Begroting Johan Vande Lanotte (sp.a) ligt een nieuwe vorm van fiscale amnestie niet op tafel. Het gaat enkel nog om een systeem dat ervoor moet zorgen dat mensen uit binnen- en buitenland die met belastingschulden zitten, die op een rechtszekere manier kunnen betalen. Ook MR-vice-premier Didier Reynders had het zondagnacht over dergelijk systeem. Hij ontkende dat een nieuwe eenmalig bevrijdende aangifte (EBA) ooit op tafel heeft gelegen.

Groen!, dat in het federale parlement niet vertegenwoordigd is, stelt dat de paarse regering alweer zwart geld wil terugsluizen, zonder er een plan naast te leggen om de fiscale fraude aan te pakken. 'Alle zwart geld mag nu van deze paarse regering eender waar wit worden gemaakt. De boodschap van paars aan fraudeurs is duidelijk: betaal geen belastingen en licht de staat op, je wordt er gewoon beter van', stelt ondervoorzitster Tinne Van der Straeten van de groenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud