Groen! zet juridische stappen tegen Lange Wapper

©BELGA

Groen! schakelt een versnelling hoger in zijn verzet tegen het huidige tracé van de Oosterweelverbinding en de daaraan gekoppelde Lange Wapperbrug.

Een maquette van de Lange Wapperbrug. (foto: belga) 

(belga) - Het huidige tracé, "een autosnelweg dwars over de stad", leidt onder meer in Deurne en Merksem tot onaanvaardbare normen voor fijn stof. Groen! lanceerde maandag een "groot offensief" om alsnog de Lange Wapper tegen te houden.

Concreet bekijkt Groen!, samen met een Gents advocatenbureau, welke kapstok het kan gebruiken om een procedure op te starten. "Die kapstok wordt wellicht het moment waarop het bouwdossier wordt ingediend", zegt Vlaams parlementslid Rudi Daems. Volgens het tiende voortgangsrapport van de BAM, dat volgende week wordt voorgesteld, gebeurt dat begin 2009.

Vanaf dan kunnen dus ook concrete stappen van Groen! verwacht worden. "Stappen die we momenteel voorbereiden, daarbij gesteund door buurtbewoners", verduidelijkt voorzitster Mieke Vogels.

Op korte termijn dient Groen!-gemeenteraadslid Freya Piryns op de eerstvolgende gemeenteraad een motie in tegen de Lange Wapperbrug.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud