Grote opkomst bij uitvaartplechtigheid Stacy

Zo'n duizend mensen hebben maandag de begrafenisplechtigheid van Stacy Lemmens bijgewoond. Vijfhonderd mensen waren aanwezig in de Saint-Foy kerk in de Luikse wijk Saint-Léonard, onder hen de familie van het meisje, politici en gewone burgers.

(belga) Voor de kerk hadden zich nog eens zo'n vijfhonderd mensen verzameld. Ze konden de begrafenis van het vermoorde meisje op een groot scherm volgen.

Priester Achille Fortemps ging de plechtigheid voor. Kinderen van het atheneum van Visé, waar Stacy school liep, legden witte bloemen, knuffeldieren en een schriftje met teksten en tekeningen op de kist van het meisje.

Aan de ene kant van de kerk zaten de moeder van Stacy, Christiane Granziero, en haar familie. Aan de andere kant van de gang zaten Thierry Lemmens en zijn partner Catherine Dizier, de moeder van Nathalie, het meisje dat zaterdag begraven werd. Ze droegen allen een zonnebril. De vader van Stacy staarde gedurende de hele plechtigheid verstard naar de kist van zijn dochter. De moeder van Nathalie liet haar tranen de vrije loop. De moeder van Stacy stortte op een bepaald moment in. Ze werd ondersteund door haar adoptiemoeder.

In de buurt van de kerk was een medische post opgesteld. Een zwangere nicht van Stacy's moeder moest er even worden verzorgd nadat ze het meisje een laatste groet had gebracht. De grootmoeder van Stacy las een laatste boodschap voor Stacy voor.

Op de tonen van het nummer 'Vole' van Céline Dion werd de kist rond 12.30 uur de kerk buiten gedragen. Toen de familie van Stacy buitenkwam, applaudisseerde het publiek.

Stacy wordt begraven op het kerkhof van Paifve. Haar graf komt naast dat van haar grootmoeder langs vaderszijde.

Foto: Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud