Advertentie

Grote razzia tegen illegale wedkantoren op til

Er komt een nationale actie om een schoonmaak te houden in de sector van de wedkantoren. Dat hebben Financiën, de kansspelcommissie en de gerechtelijke autoriteiten afgesproken, meldt De Tijd.

(tijd) 'Over anderhalve maand zullen we alle illegale wedkantoren sluiten en een verbod opleggen voor de niet-vergunde verkooppunten van weddenschappen, bijvoorbeeld in krantenwinkels', vertelt Eddy Weckhuysen, de adviseur van de staatssecretaris voor de Bestrijding van de Fiscale Fraude, Hervé Jamar (MR). Ook de kansspelcommissie bevestigt de plannen.

In België hebben slechts 665 wedkantoren een vergunning. Naar schatting 500 kantoren werken in de schemerzone. De belastingontduiking zou zo'n 30 miljoen euro bedragen. Financiën hield al enkele sporadische controles die vorig jaar 12 miljoen euro opbrachten.

'Om de sector te regulariseren zijn regelrechte sluitingen het gepaste middel', oordeelt Weckhuysen. 'We passen gewoon de wet toe, wat we in het verleden hebben nagelaten, onder andere omdat het gaat over een zeer gespecialiseerde materie.'

Donderdag hebben alle betrokken overheidsdiensten het licht op groen gezet voor de geplande actie. Het is de bedoeling dat de gewestelijke directeurs van Financiën de geviseerde bedrijven aanschrijven en vervolgens de parketten over heel België inschakelen om de nodige inbeslagnames en sluitingen uit te voeren.

Eerder deze week slaakte de sector al een noodkreet over de oneerlijke concurrentie, maar de grote razzia stond al langer op til.

LB

Een (legaal) wedkantoor in het Verenigd Koninkrijk (foto belga)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud