Handelsingenieur heeft sneller job dan diploma

Uit een enquête die de faculteit TEW in mei deed bij haar laatstejaarsstudenten blijkt dat een laatstejaarsstudent handelsingenieur van de KULeuven in de helft van de gevallen in mei al een arbeidscontract op zak heeft.

(tijd) Van de collega's in toegepaste economische wetenschappen (TEW) hebben er vier op de tien ook al een contract, bij de 'pure' economiestudenten een op de drie. Veel studenten die aan het werk willen, zijn in het laatste academiejaar bezig met vacatures en sollicitaties.

Met driekwart van hen heeft een potentiële werkgever ook al contact opgenomen. 'Zeker voor de handelsingenieurs, maar ook voor de TEW'ers wordt vrij agressief aan campusmanagement gedaan. Handelsingenieur wordt een knelpuntdiploma', zegt professor Luc Sels, vicedecaan van de faculteit. KBC is een van de werkgevers die zeer actief is in campusrekrutering. De bankverzekeraar werft veel schoolverlaters aan - dit jaar al ongeveer de helft van de 450 aanwervingen - en gaat hen al in oktober opzoeken aan de universiteiten.

@end premium ErR

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud