Advertentie

'Hengelende partijgenoten lomp en dom'

©BELGA

Sp.a-kopstuk Louis Tobback haalt uit naar partijgenoten die nu al openlijk hengelen naar een ministerportefeuille. "Lomp en dom", zei hij maandagmorgen op Radio 1 (VRT).

(belga) - Aftredend Vlaams minister-president Frank Vandenbroucke liet al verschillende keren blijken voort te willen besturen. Freya Van den Bossche en Patrick Janssens stelden dan weer dat hun provincie - Oost-Vlaanderen en Antwerpen - straks over een minister moeten beschikken. Volgens Janssens is dat voor Antwerpen best opnieuw Kathleen Van Brempt.

Eerder, en ook maandag in De Morgen, liet sp.a-voorzitster Caroline Gennez verstaan dat dit niet zo verstandig is. "De regering wordt pas na de verkiezingen gevormd en pas daarna worden de ministers aangeduid. Ik raad mijn partijgenoten aan om hard te werken en stemmen te halen, anders krijgen we een rechtse regering", dixit Gennez.

Tobback haalde veel scherper uit naar zijn collega-socialisten. "Het is niet onfatsoenlijk om ambities te hebben, maar ik ben voor het standpunt van Stevaert, die altijd zei: wie kandidaat is, zal het nooit worden".

Mocht het van de burgemeester van Leuven afhangen, zou Freya Van den Bossche geen minister mogen worden. "Dit is niet alleen een kwestie van fatsoen. Het is lomp van de mensen te zeggen: stem en dan word ik minister. Het is dom van dat te doen".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud