Hewa Bora vliegt vanaf juni terug op Brussel

De Congolese vliegtuigmaatschappij Hewa Bora Airways vliegt sinds 29 maart opnieuw tussen Kinshasa en Brussel. Dat heeft de voorzitter van de maatschappij, Stavros Papaioannou, maandag aan persagentschap Belga laten weten.

(belga) De privézender Top Congo FM had zondag nog gemeld dat de verbinding pas vanaf juni zou hervatten. Hewa Bora Airways heeft een nieuw toestel dat deze vluchten kan uitvoeren. Het betreft een Boeing 767.

Met het oude toestel, een Lockheed L-1011 Tristar, kon de maatschappij niet meer op de Europese Unie vliegen, omdat het voorkwam op de zwarte lijst van de Europese Commissie. Sinds 29 maart heeft Hewa Bora al drie keer gevlogen tussen Congo en België, aldus Papaioannou.

Het bericht op de Congolese radio was dan ook verkeerd, klinkt het. Hewa Bora is de enige Congolese maatschappij die nog mag vliegen op Europa. De maatschappij heeft een twaalftal vliegtuigen in haar vloot. Ze verzorgt binnenlandse vluchten, maar ook vluchten naar België, Zuid-Afrika, Kameroen, Nigeria en Congo-Brazzaville.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud