Hommeles tussen Bonte en Dewael

(belga) - Sp.a-kamerlid Hans Bonte heeft donderdag in de Kamer zwaar uitgehaald naar minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) voor zijn houding inzake de nationale staking van vrijdag.

'Een uitnodiging voor syndicale anarchie', zei Bonte. Dewael antwoordde zich gegriefd te voelen, maar wees de kritiek van de hand. 'Het is niet de bedoeling de staking te breken, maar om het vrij verkeer te verzekeren', repliceerde hij.

Dewael pleegde deze week overleg met de provinciegouverneurs en vakbondsvertegenwoordigers om te vermijden dat zich vrijdag net zoals op de nationale staking van 7 oktober 'fundamentele grondrechten in het gedrang zouden komen'. Er deden zich volgens de minister een 80-tal incidenten voor die geen uitstaans hebben met het recht op staken, zoals het blokkeren van een afrit van de E40 of het blokkeren van leveringen met farmaceutische producten.

Bonte herhaalde donderdag de kritiek die hij deze week al uitte, namelijk dat Dewael zich in het dossier bezondigt aan profileringsdrang en zo olie op het vuur giet.

24073654

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud