Hugo Coveliers officieel kandidaat voor VLD-voorzitterschap

(belga) - Hugo Coveliers is nu ook officieel kandidaat voor het voorzitterschap van de VLD. Dat laat hij donderdag in verschillende kranten weten. De senator vindt het democratisch dat de VLD-leden kunnen kiezen tussen meerdere kandidaten dan interim-voorzitter Bart Somers, die door de partij naar voor geschoven wordt, luidt het.

Coveliers vindt de koers van de partij niet Vlaams, liberaal en democratisch genoeg. Echte liberalen laten volgens hem zo weinig mogelijk over aan de staat. Daarom pleit hij voor de privatisering van de NMBS, De Post, De Lijn en de VRT. Ook van de politietaken kan veel aan de privé doorgegeven worden.

De senator vindt ook dat de VLD Vlaamser moet worden. De partij heeft zich door de Franstaligen laten doen in het debat over het migrantenstemrecht en gaat nu hetzelfde doen met Brussel-Halle-Vilvoorde. 'We bedriegen de goegemeente door onze Vlaamse meerderheid niet te gebruiken in het parlement', luidt het.

Of ook Jean-Marie Dedecker aan de voorzittersverkiezingen zal deelnemen, is nog niet uitgemaakt. Dedecker wil zijn beslissing pas op 4 november bekendmaken. Dat is de laatste dag dat de kandidaturen kunnen ingediend worden.

Patrik Vankrunkelsven, die vorige week ook als kandidaat getipt werd, acht de kans erg klein dat hij zich ook in de strijd werpt, 'omdat hij nog te jong is in de partij'. De links-liberale senator is wel bevreesd dat de verkiezingen onevenwichtig zullen gebeuren. Coveliers en Dedecker willen de VLD een duidelijk rechtsere koers laten varen. Als beiden meedoen, slaat de balans naar één kant over. Vankrunkelsven pleit er daarom voor dat het debat breed genoeg gevoerd wordt, maar acht de kans erg klein dat hij zich kandidaat zal stellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud