Huiszoekingen in onderzoek naar Erdal

(belga) - Het federaal parket bevestigt maandag dat er zaterdag huiszoekingen werden uitgevoerd in het kader van het onderzoek naar Fehriye Erdal. Dat gebeurde onder meer op het secretariaat van de DHKP-C in de Stevinstraat in Brussel.

Op basis van het bevel tot onmiddellijke aanhouding dat de rechtbank van Brugge maandag uitsprak, beschikte de politie over een 'vattingsbevel' en kon ze overal op zoek gaan naar Erdal, ook in woningen. Dat gebeurde ook al in het secretariaat kort na de uitspraak. Er werd toen 'actief naar mevrouw Erdal gezocht'. Maar de politie kon op basis van dat vattingsbevel geen woning doorzoeken, om aanwijzingen te vinden in verband met haar verdwijning. Daarvoor is een huiszoekingsbevel van een onderzoeksrechter nodig. De speurders beschikten daar zaterdag ook over.

Een Brussels onderzoeksrechter vaardigde vrijdag verschillende huiszoekingsbevelen uit in het bestek van een nieuw onderzoek dat werd opgestart naar het 'verbergen van misdadigers', duidt woordvoerster Lieve Pellens van het federaal parket. De personen die Erdal sinds de uitspraak van Brugge helpen om zich te verbergen, kunnen daar immers voor vervolgd worden. Erdal zelf echter niet.

De speurders namen zaterdag onder meer documenten en computers in beslag. Die worden nu grondig onderzocht, op zoek naar aanwijzingen van de plaats waar de vrouw zich bevindt.

24775572

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud