Infobrochure Oosterweel zint BAM niet

©-

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) is niet tevreden over de brochure rond de volksraadpleging over de Oosterweelverbinding, die nu massaal verspreid wordt in Antwerpen.

(tijd) - In die brochure komt de tunnel als alternatief wel uitgebreid aan bod, terwijl daarover niet gestemd mag worden. In de brochure worden de twee projecten ook voortdurend met elkaar vergeleken.

BAM-voorzitter Karel Vinck vindt bovendien dat het BAM-project niet correct wordt voorgesteld. Met de helft van de opmerkingen van BAM werd in de brochure geen rekening gehouden. De Antwerpenaar wordt via die info-brochure nu als het ware gedwongen te kiezen tussen de brug en de tunnel, terwijl hij enkel mag stemmen of de brug er al dan niet moet komen.

In de brochure wordt geïnsinueerd dat de brug door de hoogte van zijn twee pijlers (150 meter) de kathedraal in de schaduw zal stellen, wat niet het geval zal zijn. Ook de impliciete dwang vanuit de brochure om te moeten stemmen, zit de BAM-verantwoordelijken in Antwerpen hoog.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud