'Inhoudelijke commentaar politici ongepast'

Premier Guy Verhofstadt vindt het niet gepast dat politici inhoudelijke commentaar geven op de affaire waarin prins Laurent in opspraak komt. Verklaringen over de grond van de zaak komen het gerecht toe.

(belga) Dat stelt de woordvoerder van de premier desgevraagd in een reactie op eerdere uitlatingen van Kamervoorzitter Herman De Croo.

Op de VRT-radio nam De Croo woensdag de verdediging op zich van prins Laurent. Volgens de Kamervoorzitter is Laurent het slachtoffer van zijn voormalige adviseur, die hem mee in zijn val probeert te sleuren. "Waarom komt dat nu uit, enkele weken voor het proces, waar anderen worden vervolgd?", vraagt De Croo zich af. Volgens hem wist de prins niets af van de herkomst van het geld dat indertijd werd gebruikt voor de werken aan zijn villa. De beschuldigden hebben de werken misbruikt om zich te verrijken, vindt hij. "Als je met een grote geut een klein potje wil vullen, dan loopt er veel over", dixit De Croo.

Op het VRT-journaal stelde De Croo dat hij aan polsen van staatshoofden die hij op bezoek heeft gekregen, duurdere horloges heeft gezien dan aan die van de prins. De premier verstuurde dinsdag een mededeling waarin hij stelde dat de regering de uitkomst van de strafzaak in Hasselt afwacht. Niettemin heeft de regering zich inmiddels via de Defensieminister André Flahaut burgerlijke partij gesteld en zal ze een vordering instellen om de gebeurlijke schade die de staat geleden heeft te verhalen tegenover al de begunstigden van de fraude. Verhofstadt wees er ook op dat er geen immuniteit geldt voor de prins.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud