Jo Vermeulen trekt kandidatuur politiek-sectretaris Agalev in

(Belga) - Jo Vermeulen trekt zich terug als kandidaat-politiek secretaris van Agalev. Dat deelde Vermeulen vrijdagavond mee. De Vlaamse volksvertegenwoordiger nam die beslissing nadat de politieke raad van Agalev donderdagavond in zijn advies Dirk Holemans als opvolger van Jos Geysels naar voren schoof.

Vermeulen stelde zich enkele weken geleden beschikbaar als kandidaat-voorzitter. "Ik meende oplossingen te kunnen aanreiken om enerzijds de partij intern leven in te blazen en anderzijds het beeld en de houding van Agalev naar buitenuit grondig te keren", aldus Vermeulen.

Sindsdien hebben de partijleiding, het nationaal partijbestuur en de politieke raad van de Vlaamse groenen in hun adviezen Holemans als nieuwe politiek secretaris naar voren geschoven. "Ik heb me daar vandaag grondig over bezonnen en leg er mij bij neer", luidt het.

Vermeulen stelt dat het nooit zijn ambitie was in een tweestrijd terecht te komen en kondigt aan de nieuwe leiding te zullen steunen. Zaterdag kiest een congres van Agalev in Gent de opvolgers voor Geysels en partijsecretaris Luc Lemiengre.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud