'Juridische oorlog aan de gang'

foto photonews ©Photo News

"Er is een juridische oorlog aan de gang." Dat zei vicepremier Laurette Onkelinx (PS) vrijdagochtend voor de aanvang van het kernkabinet. Vicepremier Didier Reynders (MR) omschreef de positie van Leterme als "niet gemakkelijk". De ministers waren het er over eens dat er nieuwe elementen nodig zijn om een beslissing te nemen.

(belga) - "Het is 'du jamais-vu', de verschillende machten die mekaar bestrijden", dixit Onkelinx vrijdag. De vicepremier had het vrijdag ook over "een gerechtelijke oorlog". Ze verwees daarmee naar de twee rapporten die gisteren werden doorgespeeld vanwege justitie: een daarvan kwam van het Hof van Cassatie, het andere  van de procureur-generaal van het hof van beroep.  De ploeg-Leterme wacht vrijdag op het meer uitgebreide rapport van het Hof van Cassatie over de politiek beïnvloeding van het gerecht in de Fortis-zaak.

"Als de onderzoekscommissie aantoont dat er politieke fouten zijn gebeurd, dan moet daarvoor de rekening worden betaald", aldus nog de vicepremier.

Ook vicepremier Joëlle Milquet (cdH) benadrukte vrijdag opnieuw het belang van de onderzoekscommissie. Nog volgens Milquet kunnen er pas "politieke consequenties getrokken worden als er nieuwe elementen zijn". Vicepremier Didier Reynders, staatssecretaris Melchior Wathelet (cdH) en minister Sabine Laruelle (MR) waren het daar vrijdag voor de aanvang van het kernkabinet mee eens. Op de vraag of de positie van premier Yves Leterme (CD&V) niet onder druk komt zei Reynders: "Het is niet gemakkelijk".

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud