Kamercommissie buigt zich over rekenfout belastingadministratie

De Kamercommissie Financiën en Begroting buigt zich donderdagnamiddag over de rekenfout van 883 miljoen euro bij de belastingadministratie en over de gevolgen van die fout voor de begroting.

(foto belga) minister van Financiën Didier Reynders wordt donderdag aan de tand gevoeld over de foutieve berekening van de personenbelasting.

(belga) - Dat melden de diensten van Kamervoorzitter Herman De Croo woensdag. Oppositiepartij CD&V had op zo'n bijeenkomst aangedrongen.

Dinsdag raakte bekend dat bij de berekening van de personenbelasting voor dit jaar een fout is geslopen van bijna 900 miljoen euro. De fout deed zich voor in het voorjaar. Er is sprake van 26 fouten bij de inkohiering van de personenbelasting. Op het moment dat de fouten werden gemaakt, stonden de controlefilters af.

CD&V-kamerleden Carl Devlies en Hendrik Bogaert voelen donderdag om 14.30 uur minister van Financiën Didier Reynders en minister van Begroting Freya Van den Bossche over de kwestie aan de tand. Devlies wil het hebben over de problemen bij Financiën en de 'fouten en verantwoordelijkheid' van minister Reynders. Bogaert wil van minister Van de Bossche weten welke gevolgen de fouten hebben voor de begroting.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud