Advertentie
Advertentie

Kamercommissie keurt gezinshereniging Belgen en EU-burgers goed

De kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft dinsdag een wetsontwerp goedgekeurd dat de gezinshereniging voor Belgen en EU-onderdanen regelt. Het gaat om de omzetting van een Europese richtlijn.

(belga) De problematiek werd voor vreemdelingen al geregeld naar aanleiding van de grote hervorming van de asielwetgeving. Deze keer is het de beurt aan de Belgen en de EU-burgers.Voor hen gelden in elk geval soepelere regels dan voor vreemdelingen.

Toch moeten sommigen bij een gezinshereniging kunnen aantonen dat hij/zij over voldoende bestaansmiddelen en een ziekteverzekering beschikt.

Nieuw is ook dat EU-burgers en hun familieleden pas na drie jaar een duurzaam verblijfsrecht krijgen toegewezen. Dat recht vervalt in geval van fraude.

Het ontwerp voorziet tot slot een nieuw statuut, namelijk dat van 'langdurig ingezetenen'. Het gaat om personen die al meer dan 5 jaar in het land verblijven.

De CD&V onthield zich bij de stemming. De partij vindt onder meer dat voor iedereen dezelfde voorwaarden zouden moeten gelden. Het Vlaams Belang nam niet deel aan de stemming.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud