Advertentie
Advertentie

Karel De Gucht niet vervolgd als minister

©BELGA

Het onderzoek naar mogelijk misbruik van voorkennis door minister van Buitenlandse Zaken Karel de Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, valt onder de bevoegdheid van het parket-generaal in Gent. Dat is beslist na overleg tussen de procureurs-generaal van Gent en Brussel, zegt woordvoerder Dominique Debrauwere van het Gentse parket-generaal.

(belga) - Zowel het Gentse als het Brusselse parket-generaal hadden een vooronderzoek naar mogelijk misbruik van voorkennis geopend. Het Gentse parket-generaal tegen Schreurs (politierechter in Aalst), het Brusselse tegen De Gucht. Dat gebeurde in beide gevallen na een klacht van Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers.

De procureurs-generaal van Gent en Brussel moesten overleggen wie het strafonderzoek in handen neemt, afhankelijk van de inschatting of de vermoedelijke feiten beschouwd worden als gepleegd binnen of buiten het ambt van de minister. Dat het Gentse parket-generaal de zaak in handen neemt, betekent dat het om een onderzoek gaat buiten het ambt van de minister.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud