Advertentie

Kernkabinet buigt zich over lopende dossiers

Het kernkabinet van de ontslagnemende regering Leterme is vrijdagmiddag om 14.30 uur van start gegaan. Het buigt zich over enkele dringende lopende dossiers zoals Fortis en Kaupthing, verklaarden enkele vicepremiers bij hun aankomst. Opvallend was dat ook Stefaan De Clerck zijn opwachting maakte aan de Wetstraat 16.

(belga) - Joëlle Milquet (cdH) wees erop dat de vorst het ontslag van de regering nog niet aanvaard heeft en er dringend enkele lopende sociaal-economische dossiers dienen aangepakt te worden.

Voor Laurette Onkelinx (PS) is het belangrijk dat vermeden moet wordden de politieke crisis niet tot catastrofes mag leiden voor de burgers.
De liberalen zaten voor het kernkabinet afzonderlijk samen. Patrick Dewael (Open Vld) hekelde het feit dat de liberalen sinds enkele dagen niet bij de gesprekken betrokken worden, terwijl ze de grootste politieke familie vormen.

Dat de sp.a nu toch bereid zou zijn om in een regering te stappen was nieuw voor Dewael. Hij vroeg zich wel af hoe een snelle doorstart kan gerijmd worden met de tegenkantingen van sp.a tegen de begroting. Ze zullen volgens hem nieuwe onderhandelingen willen. Wat de figuur van Jean-Luc Dehaene betreft, zei hij dat Open Vld geen exclusieven tegen personen heeft. 'Maar heeft u gevraagd of Dehaene zelf kandidaat is?', repliceerde hij nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud