Advertentie

Kernkabinet zoekt formulering over Brussel-Halle-Vilvoorde

(belga) - Op het kabinet van de eerste minister buigt het kernkabinet zich maandag sinds 9 uur over de beleidsverklaring die premier Verhofstadt dinsdag in Kamer en Senaat zal lezen. Het is vooral uitkijken naar de passage over Brussel-Halle-Vilvoorde.

Bij zijn aankomst aan de Wetstraat 16 zei VLD-vice-premier Patrick Dewael (VLD) dat men het debat over de verlenging van de loopbaan moet starten. Maatregelen kunnen evenwel enkel genomen worden in overleg met de sociale partners.

Aan het overleg nemen naast Dewael en Verhofstadt ook nog de Franstalige vice-premiers Laurette Onkelinx (PS) en Didier Reynders (MR) deel. Deze laatste zou de vergadering vroegtijdig moeten verlaten omdat hij op het MR-hoofdkwartier wordt verwacht om zijn verkiezing als partijvoorzitter te vieren. Johan Vande Lanotte, die verhinderd is door de laatste begrotingsberekeningen, liet zich vervangen door zijn partijgenote Freya Van den Bossche (sp.a).

De vergadering zou tot één uur duren. Dan gaan Onkelinx en Dewael bij begrotingsminister Vande Lanotte nakijken of de afgesproken stijging van de middelen voor Justitie en Veiligheid met 4 procent kan aangehouden worden.

22163516

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud