Keulen werkt aan wijziging wetgeving begrafenissen

(belga) - Met het oog op verhuizing naar een andere begraadplaats of bijzetting in een familiegraf, mogen stoffelijke resten binnenkort op elk ogenblik worden opgegraven.

Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (VLD) heeft de ontwerpbesluiten hiervoor klaar.

Het huidige decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging veroorzaakt nogal wat problemen. Momenteel kunnen stoffelijke resten pas worden opgegraven na een grafrust van tien jaar.

In zijn nieuwe ontwerpbesluiten schrijft Keulen nu dat de wachttijd van tien jaar tot opgraving (behoudens een gerechtelijk onderzoek) geschrapt wordt. De kosten voor opgraving zijn ten laste van degene die de opgraving vraagt en het opgraven van het stoffelijke overschot mag uitbesteed worden aan een privé-onderneming.

Voorts zal iedereen in zijn laatste wilsbeschikking ook kunnen laten opnemen welk soort uitvaartplechtigheid hij of zij bij overlijden wenst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud