Advertentie

'KINT sjoemelde volgens Rekenhof niet met Vlaamse subsidies'

De milieuorganisatie KINT, de vzw van prins Laurent, heeft niet gesjoemeld met subsidies van de Vlaamse overheid. De vzw moet wel meer overleg plegen met het departement Leefmilieu. Dat staat in het doorlichtingsrapport van het Rekenhof dat de redactie van Het Nieuws op VTM kon inkijken

(beltga) .Het KINT (voluit het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie) krijgt elk jaar 179.000 euro Vlaamse subsidies voor milieuprojecten. Volgens de doorlichting van het rekenhof is er geen bewijs dat er met dat geld gesjoemeld wordt. Het hof heeft ook de onkostennota's van prins Laurent gecontroleerd en zegt dat daar niks mis mee is.

Toch kan alles financiëel nog veel doorzichtiger worden. Het rekenhof wil ook dat het departement Leefmilieu de vzw KINT beter controleert en opvolgt. Enkele weken geleden was het KINT al eens doorgelicht door de Vlaamse administratie. Die concludeerde toen voorzichtig dat de vzw eigenlijk overbodig is. Het was Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters die begin januari aan het Rekenhof vroeg om een onderzoek in te stellen naar het beheer van de KINT.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud