Klacht tegen fraude op kabinet Moerman

De voormalige kabinetschef van de Vlaamse minister Fientje Moerman (Open Vld) heeft een klacht ingediend over vermoedelijke onregelmatigheden bij de toewijzing van studie-opdrachten, melden de Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk donderdag.

(belga) Rudy Aernoudt, de secretaris-generaal van de Vlaamse administratie Economie, Wetenschap en Innovatie, diende zijn dossier eind 2006 al in bij de Vlaamse ombudsman Bernard Hubeau, maar het kwam nog niet eerder in de openbaarheid.

Aernoudt diende een klacht in over feiten die betrekking hebben op de periode 2004-begin 2005, toen hij zelf kabinetschef was bij Moerman. Het dossier maakt volgens de kranten van de Corelio-groep melding van enkele studie-opdrachten, waarvan één is toegewezen door het kabinet zelf. Het gaat om een doorlichting en begeleiding bij de werkwijze van het kabinet, toegewezen aan het bureau Public Business Services van consultant Marleen Malfait.

Aernoudt wil weinig kwijt over het dossier. "Ik wil niet de man of vrouw spelen, maar de bal", zo wordt hij in de kranten geciteerd.

Op het kabinet-Moerman luidt het dat "wij niet onder de indruk zijn van de demarches van Aernoudt. Het is op zijn minst opmerkelijk dat een ex-kabinetschef zaken aanklaagt waarvoor hij zelf verantwoordelijk was en daarmee zijn eigen leiding ter discussie stelt".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud