Advertentie

Koekelberg krijgt goede evaluatie

Fernand Koekelberg (foto photonews)

Politiebaas Fernand Koekelberg heeft een positieve evaluatie gekregen. 'Fernand Koekelberg is een goeie politiechef die voor een democratische en hervormde politie heeft gezorgd', luidt het onder meer in de tussentijdse evaluatie van het federale politiecollege over de omstreden commissaris-generaal. Dat meldt het Laatste Nieuws donderdag.

(belga) - Koekelberg kwam zwaar onder vuur te liggen na de zogenaamde canapƩbenoemingen van zijn secretaresses. Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) had tegen de politiebaas een tuchtprocedure opgestart en een tussentijdse evaluatie gevraagd.

Een welingelichte bron spreekt van 'geslaagd met grote voldoening of zelfs kleine onderscheiding'. Die bron looft dat Koekelberg de politiehervorming goed beheert, 'de politie is democratischer geworden'. Een van de bedenkingen is dat Koekelberg de administratie rond zich beter moet uitbouwen.

Omdat de tuchtprocedure niet is uitgesproken, werd met de benoemingsaffaire geen rekening gehouden.

Waarschijnlijk geeft minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open Vld) deze week nog uitleg, aldus Het Laatste Nieuws. 'Een ding wordt duidelijk, Koekelberg zal niet moeten aftreden', aldus de krant omdat de evaluatie 'positiever uitvalt dan algemeen verwacht'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud