Koninklijke bemiddelaars nemen draad weer op

De drie koninklijke bemiddelaars François-Xavier de Donnéa (MR), Raymond Langendries (cdH) en Karl-Heinz Lambertz (PS) zitten maandagochtend samen om uit te maken hoe ze hun werkzaamheden gaan voortzetten. In de namiddag vatten de drie opnieuw hun consultaties aan. Vlaams minister-president Kris Peeters passeert als eerste de revue.

(belga) - Maandag en de volgende dagen plegen de bemiddelaars ook overleg met een rist andere politici, zoals de andere minister-presidenten, de partijvoorzitters en de eerste minister.

Naar eigen zeggen blijven de drie zijn nog altijd vast van plan hun missie "zo snel mogelijk, maar zonder overhaasting" tot een goed einde te brengen. Bedoeling is dat ze voor het einde van het parlementair reces een interinstitutionele dialoog op gang brengen die moet leiden tot een staatshervorming.

"Ik denk dat het nog altijd mogelijk is een oplossing uit te werken waar iedereen zich kan achter scharen", stelde de minister-president van de Duitstalige gemeenschap Karl-Heinz Lambertz maandag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud