Advertentie

Kritiek op handelswijze Dedecker

Verschillende politieke partijen vinden het niet kunnen dat Jean-Marie Dedecker een privédetective heeft ingeschakeld om de wandel en handel van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht en diens familie uit te pluizen. "Een onverantwoorde methode die niet thuishoort in onze politieke cultuur", zei CD&V-voorzitster Marianne Thyssen zondag in De Zevende Dag (één).

(belga) - Dedecker zette een tijdje een detective in om na te gaan of De Gucht iets aangewreven kon worden bij de verkoop van het gerechtsgebouw van Veurne. Het ondezoek leverde niets op. De Gucht zelf sprak van "fascistische praktijken".

Maar ook andere partijen vinden dat Dedecker te ver is gegaan. "Dit hoort niet thuis in een goed functionerende rechtsstaat", zei sp.a-voorzitster Caroline Gennez. N-VA voorzitter Bart De Wever zei dat Dedecker een punt heeft dat hij de regering mag controleren, maar zag er vooral een populistische zet in. Dedecker handelde volgens De Wever "niet zozeer uit burgerzin, maar wel om zichzelf als een soort Robin Hood te presenteren".

Open Vld-voorzitter Bart Somers zei dan weer dat Dedecker "geen liberaal is", omdat liberalen respect hebben voor de privacy van anderen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud