Advertentie

Kruispuntbank wetgeving is klaar

Alle wetgeving van Europa, België, Vlaanderen, Wallonië en Brussel zal vanaf het nieuwe politieke jaar terug te vinden zijn op de zogenaamde kruispuntbank van de wetgeving, die online beschikbaar is. Dat laat Kamervoorzitter Herman De Croo (VLD) weten.

(foto belga) Kamervoorzitter Herman De Croo (VLD)

De zaterdag 69 jaar geworden De Croo is trots dat de kruispuntbank van de wetgeving er eindelijk is. Het gaat om een initiatief waar hij zowat vier jaar geleden mee de schouders onder zette. 'Het was de bedoeling alle burgers en bedrijven de mogelijkheden te bieden in 'real time' na te gaan aan welke normering en wetgeving zij onderworpen zijn', luidt het.

Op de website van de kruispuntbank zijn niet alleen de wetgeving en de parlementaire voorbereiding ervan terug te vinden. Ook kan de rechtspraak worden geraadpleegd en bijvoorbeeld worden nagegaan of er wetten zijn vernietigd of worden aangevochten voor het Arbitragehof.

'De databanken van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de Senaat, het Belgisch Staatsblad, het Hof van Cassatie, het Arbitragehof en de Raad van State zijn samengebracht op de site van de kruispuntbank van de wetgeving', legt Herman De Croo uit.

Na het politieke reces zullen eveneens de databanken met de decreten van Vlaanderen en Wallonië, alsook de ordonnanties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op de kruispuntbank worden aangesloten, zegt De Croo. Daarover is enige tijd geleden een akkoord ondertekend. Meteen is de eerste fase van het project dan gerealiseerd.

In een volgende fase wordt werk gemaakt van het uitbouwen van de verschillende databanken tot een hecht netwerk. Daarbij moet specifieke software worden ontwikkeld om het mogelijk te maken met één zoekopdracht alle databanken te ondervragen. Nu is het nog een portaalsite, met links naar alle beschikbare databanken.

WVDV

De kruispuntbank van de wetgeving vindt u op www.belgielex.be

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud