Lanklaarse fraudeurs verschijnen vrijdag voor raadkamer

De 34-jarige vrouw uit Lanklaar (Dilsen-Stokkem) en haar 36-jarige echtgenoot die aangehouden zijn op verdenking van grootschalige fiscale fraude, verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Tongeren. Die zal over hun verdere aanhouding beslissen.

(belga) - Het echtpaar had een Belgische vennootschap, waarmee eind 2005 en begin 2006 fictieve facturen opgesteld werden voor meer dan 1 miljard euro. De vennootschap handelde in gsm-toestellen, maar die handel had alleen plaats op papier, terwijl de zaakvoerders de btw in eigen zak staken.

De afdeling economische en financiƫle criminaliteit (Ecofin) van de Tongerse federale gerechtelijke politie deed maandag huiszoekingen in Lanklaar, waar luxevoertuigen en bankrekeningen in beslag werden genomen.

Met de fiscale fraude door middel van gsm-toestellen werd vooral de Engelse fiscus benadeeld. Eind 2006 startten de onderzoekers met het in de gaten houden van een Belgische vennootschap die voor gigantische bedragen gsm's aankocht vanuit Engeland en die op de Europese markt afzette. De goederen zelf werden in Nederland opgeslagen, maar het bleek om enkele pallets oude, ingeleverde gsm's te gaan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud