Leterme bekijkt ook andere kansen om banen te scheppen

(belga) - De Vlaamse regering bekijkt nieuwe mogelijkheden die tewerkstelling creëren, mocht de uitbreiding van DHL op Zaventem niet doorgaan. Dat zei minister-president Yves Leterme dinsdagavond in het VRT-programma Terzake (Canvas).

In het scenario dat de uitbreiding niet zou doorgaan, komt er fysieke ruimte en ruimte qua vluchten vrij op Zaventem die kan worden ingevuld door andere bedrijven. Leterme gaat ervan uit dat BIAC, de uitbater van de luchthaven, daaraan wil meewerken, aldus zijn woordvoerster. Leterme verwacht tot 2008 bij DHL geen vermindering van tewerkstelling, mocht de uitbreiding van het koerierbedrijf niet doorgaan.

De Vlaamse regering eiste maandagavond overleg met de federale regering over de maatregel in de federale begroting inzake de bijdrage op het vakantiegeld van de ambtenaren in de gewesten en gemeenschappen. Een en ander zou de Vlaamse overheid elk jaar 40 miljoen euro kosten. Als dat geld toch moet betaald worden, dan zal het afgehouden worden van de Vlaamse inspanning qua schuldafbouw, aldus de minister-president in Terzake.

22194837

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud