Leterme (CD&V) heeft begrip voor mogelijke fiscale delokalisatie Interbrew

(belga) - De toekomst en de werkgelegenheid van Interbrew in België is verzekerd. Het bedrijf heeft in het kader van een goed beheer enkel een studie besteld met het oog op haar competitiviteit. Er is immers een slecht fiscaal klimaat voor ondernemingen in ons land. Dat zei CD&V-voorzitter Yves Leterme vrijdagavond in Terzake op Canvas.

Volgens Leterme is het de VLD om een persoonlijke afrekening met Jean-Luc Dehaene te doen. De CD&V-voorzitter meent dat de vennootschapsbelasting niet genoeg is verlaagd opdat de bedrijven het verschil echt zouden voelen, maar erkende dat de begroting niet toelaat in één klap grote verlagingen door te voeren.

Volgens Leterme is er iets mis met het ondernemersklimaat in ons land. Hij meende ook dat er iets schort aan het systeem van de fiscale ruling, dat volgens hem sterker gemaakt moet worden. Op de vraag of Dehaene bestuurder van Interbrew kan blijven als het bedrijf haar maatschappelijke zetel verhuist, wilde Leterme wegens het hypothetische karakter van de vraag niet antwoorden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud