Leterme kandidaat om fakkel uiterlijk op Pasen over te nemen

CD&V-boegbeeld Yves Leterme bevestigt maandag dat hij kandidaat is om uiterlijk op Pasen volgend jaar de definitieve regering op de been te brengen. Dat meldt Leterme in een mededeling. Hij zegt ook samen met zijn partij verantwoordelijkheid te willen opnemen in de interimregering die premier Guy Verhofstadt op de been moet brengen.

(belga) - "Met het oog op de vorming van een volwaardige regering werken Yves Leterme en CD&V voluit mee aan interimregering", luidt de titel van een persmededeling van Leterme. Hij benadrukt daarin dat het ondertussen duidelijk is geworden dat de federale staatsstructuur dringend aan een grondige aanpassing toe is. "Met dit doel wordt thans de regeringsmeerderheid uitgebreid", luidt het.

Leterme beklemtoont echter ook dat het land intussen dient te worden bestuurd en er een oplossing moet komen voor een reeks dringende dossiers.

"De Koning duidde vandaag uittredend premier Guy Verhofstadt als formateur aan met de opdracht een interimregering te vormen. CD&V en ikzelf willen in deze overgangsregering onze verantwoordelijkheid opnemen. Ik zal hieraan ten volle meewerken en zal, zoals eerder vandaag door Formateur Guy Verhofstadt gesteld, kandidaat zijn om uiterlijk op 23 maart 2008 de definitieve regering op de been te brengen", besluit Leterme.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud