Leterme staat voor mysterie van 110 miljoen

Formateur Yves Leterme (CD&V) staat voor een raadsel. Volgens een begrotingsnota moet de staat 110 miljoen euro aan de Bank of New York betalen. Daarover is een dading gesloten. Maar bij de Bank of New York weten ze van niets, zegt general manager Paul Bodart.

(tijd) Op het kabinet van de federale minister van Financiën, Didier Reynders (MR), luidt het dat er een vergissing in het spel is. Blijkbaar gaat het niet over de Bank of New York, zoals in de begrotingsnota staat, maar wel over Morgan Guaranty Trust. Maar ook op het kabinet-Reynders kan niemand ons zeggen waarop de zaak precies slaat.

Navraag bij JP Morgan leert dat Morgan Guaranty Trust verkocht is aan ... Bank of New York. Maar de Bank of New York zegt dus van niets te weten. Misschien gaat het wel over de belastingen die JP Morgan heeft betaald bij de verkoop van Morgan Guaranty Trust, wordt ons gesuggereerd.

Het is aan Leterme om uit te vissen aan wie de staat 110 miljoen euro moet en waarom. Gisteren werd een werkgroep opgericht om de begroting uit te klaren. Er is 1,6 miljard euro tekort om dit jaar het vooropgestelde begrotingsoverschot van 0,3 procent van het bbp te halen.

WVDV/JL

foto belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud