Leterme zet discrete gesprekken voort

Formateur Yves Leterme legt woensdag opnieuw discrete contacten met de voorzitters van de oranje-blauwe partijen. Intussen werkt hij voort aan het schema dat de formatiegesprekken opnieuw vlot moet krijgen. Leterme heeft al een dertigtal knelpunten opgelijst, waaronder dat van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.

(belga) Leterme praat nu al enkele dagen met de partijvoorzitters van de oranje-blauwe partijen om te weten over welke knelpunten zij bereid zijn samen een akkoord te zoeken. Naast de communautaire kwesties zoals de staatshervorming en Brussel-Halle-Vilvoorde, staan op dat lijstje met knelpunten ook zaken rond onder meer justitie, begroting of sociaal-economisch beleid.

Wat Brussel-Halle-Vilvoorde betreft, zou Leterme (een) denkpiste(s) in zijn hoofd hebben, maar naar verluidt staat er nog niets op papier.

Het is niet duidelijk wanneer Leterme zijn rondje discrete contacten afrondt. Waarnemers verwachten dat er woensdag of donderdag duidelijkheid komt of de oranje-blauwe formatie verder kan en wanneer de officiƫle onderhandelingen opnieuw kunnen starten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud