"Liberalen vrezen Royal-effect bij Belgische verkiezingen "

De MR wil de federale verkiezingen volgend jaar pas in juni organiseren. Dat PS-voorzitter Elio Di Rupo zondag verstaan bij de officiële voordracht van Ségolène Royal als socialistische kandidate voor de Franse presidentsverkiezingen van mei volgend jaar.

(belga) Over de precieze datum van de federale verkiezingen is her en der al gespeculeerd, maar zou nog niets beslist zijn. In principe loopt de legislatuur eind juni af, maar verwacht wordt dat de verkiezingen vroeger zullen georganiseerd worden om niet tegen het arrest van het Arbitragehof over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde te moeten zondigen.

Zondag 13 mei is een datum die de jongste weken veel opdook in de media en de wandelgangen.Een van de factoren die zou meespelen zouden, volgens Di Rupo, de Franse presidentsverkiezingen zijn. In Parijs zei Di Rupo zondag dat "niet alleen de Fransen" denken dat Royal in mei "een eclatante overwinning zal behalen". "In België heeft liberaal rechts zoveel schrik voor jouw overwinning dat ze er aan denkt om onze verkiezingen die midden mei zouden kunnen doorgaan uit te stellen tot juni", zei hij tegen Royal.

Foto Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud