Lizin: 'Di Rupo moet premier worden'

Op de 1 meiviering in Luik kreeg de MR en haar voorzitter Didier Reynders er van langs. Voor Senaatsvoorzitter Anne-Marie Lizin moet PS-voorzitter Elio Di Rupo na de federale verkiezingen van 10 juni premier worden.

(belga) Volgens Willy Demeyer, de voorzitter van de Luikse socialistische federatie, zou Reynders 'zelfs Peyo voor de rechter slepen omdat hij een rode Grote Smurf heeft gekozen als chef van blauwe mannetjes. Maar de arroganten doen niets anders dan kastelen bouwen om hun angsten en twijfels te verbergen. Misprijzen werpt nooit vruchten af', aldus Demeyer.

Waals minister Michel Daerden en burgemeester van Hoei Anne-Marie Lizin herinnerden aan wat voor hen de inzet is van de verkiezingen: een socialistische eerste minister. 'Ik voel dat het mogelijk is een doel te bereiken dat niet meer gelukt is sinds Edmond Leburton: wij willen een Waalse socialistische eerste minister', stelde Lizin. De 'vijanden' van de MR van antwoord dienen, is volgens haar zinloos. 'In de politiek hebben we vijanden en we weten dat'.

Lizin noemt het interessanter de vrienden in het noorden van het land onder de loepe te nemen. Enerzijds is er de CD&V, die met de N-VA naar het nationalisme dreigt te leiden, anderzijds is er de sp.a - 'een echte vriend' - met wie we onze sterkte zullen meten. 'Voorzitter Johan Vande Lanotte heeft al laten weten dat hij elke stem zal tellen om te zien wie van onze leiders de sterkste is. De strijd zit binnen in de strijd', besloot Lizin.

foto belga: Anne-Marie Lizin

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud