Louis Michel stelt NAVO-baas Robertson gerust over genocidewet

(belga) - Uittredend minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel, heeft zondagavond de NAVO-secretaris-generaal George Robertson ontmoet. Hij heeft de NAVO-baas uitleg gegeven over de aanpassing van de genocidewet die de volgende regering wil doorvoeren. Volgens Michel reageerde Robertson positief op de voorstellen.

Michel liet achteraf ook nog weten dat tijdens het onderhoud niet gesproken is over de NAVO-zetel in ons land. "De plaats van de NAVO is hier. Ik praat niet over onderwerpen die er niet zijn", verklaarde hij zondagavond.

Eerder op de dag had Michel ook al een onderhoud met de Israëlische ambassadeur. Die zou naar verluidt gerustgesteld zijn dat in België straks een regeling van kracht wordt zoals dat nu al het geval is in Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada of Spanje.

Vrijdag werden de regeringsonderhandelaars uit de socialistische en liberale families het eens over een afzwakking van de genocidewet. Het universele karakter van de wet is drastisch teruggeschroefd en er moet voortaan een rechtstreeks aanknopingspunt met België zijn. Klagers of de degenen tegen wie klacht wordt ingediend, moeten Belg zijn of al minstens drie jaar in ons land wonen.

19979962

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud