Advertentie

Luchthaven Zaventem ontruimd na vals bomalarm

De luchthaven van Zaventem is vrijdagavond ontruimd naar aanleiding van een bommelding die via de telefoon was binnengelopen. Het alarm werd na ruim een uur, rond 20.50 uur opgeheven. Er werd geen enkele bom in het luchthavengebouw gevonden, zo is van Brussels Airport Company, de beheerder van de luchthaven, vernomen.

(belga) Op het politiebureau van Brussels Airport was rond 18.55 uur een telefoonoproep binnengelopen waarin iemand anoniem meldde dat een bom zou ontploffen in de aankomsthal van de luchthaven, zei woordvoerder Paul De Backer van Brussels Airport Company. De dreiging werd ernstig genomen en de luchthavenbeheerder zette een crisisplan in werking.

De politie begon om 19.20 uur de mensen in de aankomsthal te evacueren. Twintig minuten later werden de mensen in de vertrekhal verzocht het gebouw te verlaten.

De gebouwen werden doorzocht en de ontmijningsdienst van het leger ging ter plaatse. De dienst onderzocht een verdacht pakket, maar het bleek ongevaarlijk. "Het was dus een vals bomalarm", aldus De Backer. Volgens de politie waren de toegangen tot het luchthavengebouw rond 20.50 uur weer open.

De vluchten werden niet onderbroken terwijl het gebouw doorzocht werd, zei de woordvoerder nog. Wel vertrokken vliegtuigen vrijdagavond met vertraging door het bomalarm. Geen enkel vliegtuig met bestemming Brussels Airport werd naar een andere luchthaven afgeleid.

Terwijl naar de bom gezocht werd, werd ook het autoverkeer op afstand gehouden, waardoor lange files op de toegangswegen naar de luchthaven ontstonden, tot op de ring rond Brussel. Het treinstation onder de luchthaven werd ook tijdelijk gesloten.

Het gerecht zal moeten uitzoeken wie de anonieme beller was.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud