Luk De Vos volgt Guy Haaze op bij ACLVB

De dagdagelijkse leiding van de liberale vakbond ACLVB komt voorlopig in handen van nationaal secretaris Luk De Vos. Conform de statuten zal na het ontslag van Guy Haaze als voorzitter binnen de drie maanden een congres worden gehouden om een nieuwe voorzitter aan te duiden.

(belga) Luk De Vos benadrukt dinsdag in een gesprek met Belga dat Guy Haaze zelf de beslissing heeft genomen om op te stappen. 'Het ontslag kwam er op zijn initiatief en is in wederzijds overleg besproken met de vakbondstop', zegt Luk De Vos.

Volgens de nationaal secretaris was Guy Haaze 'ontmoedigd' dat het door hem ingevoerde interne moderniseringsproces bij het ACLVB niet snel genoeg ten uitvoer wordt gebracht. 'Hij was waarschijnlijk ook toe aan een nieuwe uitdaging', luidt het.

Guy Haaze komt niet meer op de loonlijst van het ACLVB terecht, maar zal zich wel bezighouden met de internationale vertegenwoordiging van de liberale vakbond. Hij doet dat in de structuur van de vzw BIS (Beweging voor Internationale Solidariteit).

Foto Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud