Advertentie
Advertentie

Magnette zet in op duurzame ontwikkeling

De algemene politieke nota van Paul Magnette (PS), de minister van Klimaat en Energie, heeft veel aandacht voor duurzame ontwikkeling. Hij wil eveneens de code voor goed gedrag van de energieleveranciers versterken om de consumenten beter te beschermen en vraagt een bijdrage van 750 miljoen euro aan de sector om investeringen te financieren.

(belga) - Dat schrijft de Franstalige krant La Libre Belgique vrijdag.

Minister Magnette kondigt in zijn nota het centrale thema van het Belgische EU-voorzitterschap tijdens het tweede semester van 2010 aan: de verandering van consumptie- en productiemanieren.

"We willen een Belgisch EU-voorzitterschap zonder uitstoot organiseren", stelt hij. Het publiek zal beter geïnformeerd en geraadpleegd worden over de federale plannen die een impact hebben op het milieu: een plan voor de lucht, één voor producten en een actieplan over biodiversiteit.

De minister maakt bovendien van 'groene fiscaliteit' een prioriteit en meldt dat er in 2009 een 'Comité Klimaat 2050' zal worden opgericht.
Wat energie betreft, geeft Magnette prioriteit aan het nemen van maatregelen om minder hoge prijzen voor de huishoudens en de bedrijven te waarborgen.

De minister wil voor 2008 ook nog steeds 250 miljoen euro verkrijgen van de energiesector en verlengt de maatregel in 2009. Ten slotte kondigt hij de oprichting van een fonds aan dat de investeringen moet financieren, via een bijkomende bijdrage van 250 miljoen euro "afkomstig uit de energiesector".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud