Maingain is het niet eens met Deprez over BHV

FDF-voorzitter Olivier Maingain blijft erbij dat de MR, waar het FDF deel van uitmaakt, de uitbreiding van Brussel zal vragen als de Vlamingen bij hun eis blijven om het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen. Hij zegt dat in een reactie op uitspraken van Gérard Deprez, voorzitter van de MCC, dat ook bij de MR hoort.

(belga) Minister van Staat Deprez stelde de afgelopen dagen voor om over een staatshervorming te praten buiten de regeringsvorming en een oplossing voor BHV tijdens de regeringsonderhandelingen uit te werken.

Volgens Deprez zou de splitsing van BHV aanvaardbaar zijn met als enige tegeneis het behoud van de faciliteiten in de zes faciliteitengemeenten en met een inschrijvingsrecht voor de Franstaligen in de rand, zodat deze nog altijd voor Franstalige partijen kunnen stemmen.

Volgens Maingain is dit een persoonlijk standpunt van Deprez. De MR zal bij elke Vlaamse vraag tot splitsing van BHV de eis voor uitbreiding van Brussel op tafel leggen, zegt hij. Voor Maingain kan er geen "staatsgrens" komen die het Brussels gewest in zijn huidige vorm definitief zou isoleren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud