Maingain niet gehaast met BHV

Olivier Maingain. ©BELGA

FDF-voorzitter Olivier Maingain zegt in een interview met Metro niet gehaast te zijn om de onderhandelingen in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde te openen. 'We gaan onze tijd nemen. Ik ben niet bereid in sneltempo nachten en weekends te doen.'

(tijd) - 'Indien Jean-Luc Dehaene de tijd heeft genomen om voorstellen voor te bereiden, zullen wij ook de tijd nemen om die te analyseren', aldus Maingain. De FDF-voorman zegt niet te vrezen voor een stemming van Vlamingen tegen Franstaligen in mei in het parlement. 'De Vlaamse partijen beseffen dat ze geen enkele mogelijkheid hebben dit af te dwingen. Van zodra dat gebeurt, valt de regering. Is de CD&V, die de premier, de minister van Buitenlandse Zaken en, met Herman Van Rompuy, de permanente voorzitter van de Europese Raad levert, bereid de verantwoordelijkheid van een grote crisis op zich te nemen aan de vooravond van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie?', vraagt Maingain.

Mocht de splitsing van de kieskring worden opgelegd, dan zou de uitbreiding van het Brusselse gewest voor hem onvermijdelijk worden. En dat zou het mogelijk maken de Brusselse begrotingsproblemen op te lossen. 'Ik herhaal nadrukkelijk dat de uitbreiding de beste herfinanciering is', aldus nog Maingain.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud